Welkom op de animalranch Spirit!

Speciale zorg en aandacht voor mens en dier

Een eigen paard/pony kopen zonder risico?
 
Hoewel ook in paarden of ponyland liefde op het eerste gezicht bestaat, blijkt soms  pas na verloop van tijd dat de aanschaf - of liever gezegd de combinatie - niet de juiste was, en dat is spijtig voor zowel ruiter/amazone als paard. De aanschaf van een paard is dus niet eenvoudig. Afgezien van de kosten die dit met zich meebrengen zijn er tal van zaken die u niet kunt zien of vaststellen. Bijvoorbeeld het karakter van uw toekomstig bezit is van groot belang. Klikt het tussen u en het paard, wat zijn de karaktereigenschappen, is het een druk of juist rustig paard. Hoe gedraagt het zich tijdens transport? Allemaal zaken die u bij de aankoop niet kunt zien. U kunt uw keuze ruggensteunen door de deskundigheid van een dierenarts. Dan weet u meer over de gezondheid, maar daarmee bent u er nog niet. Lees hier meer over wat er belangrijk is bij het kopen van een paard. 

Ons doel is een gelukkige combinatie van paard en amazone/ruiter tot stand te laten komen. 
 
Kopen van een paard/pony

Het kopen of verkopen van een paard/pony is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Veel mensen vragen zich af hoe zij te werk moeten gaan. 
 
Vergelijk het maar met het kopen van een huis, hierbij neemt u ook een deskundige in de hand. Wij zijn of indien nodig regelen  wij voor u de deskundige bij het kopen of verkopen van een paard. U kunt van ons deskundigheid, kennis en ervaring verwachten met betrekking tot paarden. 

Alle paarden die wij bemiddelen zijn klinisch gekeurd en eventueel voor handen röntgenologisch. (Dit kan altijd op uw kosten verzorgd worden) Ze worden ook gedragsmatig gescreend op o.a. stalondeugden en omgang, zodat wordt voorkomen dat er na aankoop verborgen gebreken naar voren komen. Hierdoor bezoekt u alleen gezonde en betrouwbare paarden die voldoen aan uw eisen en wensen. 

De aankoopbegeleiding in de vorm van voorlichting en advies rond de aankoop van een paard doen wij gratis.  Vervolgens wordt er contact met u opgenomen voor het afspreken van een bezichtiging. 
 
Verkopen van een paard/pony

U heeft eindelijk besloten om uw paard te verkopen, krijgt u allemaal kopers die uw paard net niet geschikt vinden. Elke keer wordt u hier weer mee geconfronteerd. Wij hebben voor u een groot actief klantenbestand waarvan wij precies weten wat zij zoeken. Wij komen dus alleen langs met mensen die uw paard zeker de moeite waard vinden. Hierdoor wordt het aantal kijkers minder en het aantal potentiële kopers groter. Daarnaast voeren wij voor u ook de onderhandelingen,  zodat u hier niet mee wordt belast.
 
U kunt ook gebruik maken van onze extra services zoals het voorrijden, klinische keuring, paardentaxi en trailer-mak maken.
 
 
Wij zijn of indien nodig regelen  wij voor u de deskundige bij het kopen of verkopen van een paard. U kunt van ons deskundigheid, kennis en ervaring verwachten met betrekking tot paarden en pony's.