Welkom op de animalranch Spirit!

Speciale zorg en aandacht voor mens en dier

Bij Animal Ranch Spirit staat het welzijn, plezier en de juiste omgang met de paarden en pony's centraal. Belangrijk is de persoonlijke aandacht die we voor de ruiters hebben, vooral voor die mensen die bang zijn voor paarden en toch graag (weer) rijlessen willen nemen. Stap voor stap leert u het paard kennen en daarnaast om te gaan met uw angst.

U kunt indien u niet in bezit bent van een eigen paard gebruik maken van een van onze stal paarden.
 

 

Er wordt in kleine groepen lesgegeven, maar ook individueel is een mogelijkheid, hierbij dient u wel rekening te houden dat de kosten per les en het niveau kunnen verschillen met de groepslessen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen. De lesduur is ongeveer een uur per les. Het poetsen, op- en afzadelen valt buiten deze tijd. 
 

De pony's en paarden zijn allemaal braaf, zodat het verantwoord is om hierop de beginselen van het paardrijden te leren. Tevens hebben ze allemaal op minimaal M2 niveau gelopen waardoor ook de wat meer ervaren ruiter nog genoeg kan leren en oefenen.

Kinderen vanaf 7 jaar en volwassen zijn van harte welkom in onze proeflessen. U maakt kennis met de wereld van het paard. U leert hoe u het paard het beste kunt benaderen, poetsen en kunt hanteren. Vervolgens krijgt u een aantal lessen. Met maximaal twee andere cursisten leert u de eerste beginselen van het paardrijden. Als u na het volgen van de proefcursus nog enthousiaster bent geworden, kunt u worden ingedeeld in een beginnersgroep naar keuze. In deze groep leer je verder paardrijden.
 

In de kleine beginnersgroepen leert u in uw eigen tempo alle basisprincipes en handelingen van het paardrijden. In deze cursus leert u ook de overige verzorging rondom het paard doordat u zelf uw paard uit de stal mag halen, poetsen, op - en afzadelen en de nodige nazorg na het rijden verzorgt. Vervolgens mag u als u het wenst overstappen naar een vervolgcursus. Hier wordt u individueel maar wel in groepssamenstelling getraind in spring- en/ of dressuurlessen tot gewenst niveau.

De hele week worden lessen gegeven, behalve op zondag en zaterdag dit zijn  rustdagen voor onze eigen pony's en paarden. Het welzijn van de dieren is erg belangrijk. Onze pony's en paarden lopen daarom maximaal 2 uur per dag in de lessen mee. Graag telefonisch contact opnemen voor de dagen en tijden. Ruiters met eigen paarden bepalen die rustdagen natuurlijk zelf, alleen dient u voor rijlessen op zaterdag een afspraak te maken. Zondags worden ook aan deze ruiters geen lessen gegeven.

Ook buitenritten zijn mogelijk bij Animal Ranch Spirit. Wel willen wij eerst de vakbekwaamheid van de ruiters en amazones testen, voordat deze met de buitenritten kunnen starten.

De lessen worden gegeven door ervaren mensen, waarvan er ook op internationaal niveau gereden hebben. Zodat iedereen jong of oud, beginner of gevorderde kan komen paardrijden.