Welkom op de animalranch Spirit!

Speciale zorg en aandacht voor mens en dier

Het gebouw is compleet ingericht, je treft er alle benodigde voorzieningen aan die het beoefenen van de paardensport zo veel mogelijk veraangenamen.

De zware kwaliteitstallen van 3m x3m zijn van het merk Westland NV. Alle boxen zijn aangesloten op een automatische drinkwatervoorziening van Suevia . Deze installatie voorziet de paarden zelfs in de winter van verwarmd en fris drinkwater.

De paarden volgen een naar behoefte afgewogen voerprogramma van brokken aangevuld met muesli, kuilgras en/of hooi.  Persoonlijke aanvullingen  per paard nemen we gewoon op in ons voerprogramma.

De paarden staan er lekker warm bij op een dikke laag speciaal vlasvezel, droog en vooral stofvrij stalbed. Deze vezel beschikt over een hoge isolatiewaarde en vochtopname waardoor de paarden steeds op een zo droog en warm mogelijke ondergrond staan. Tevens eten de paarden deze vezels bijna niet tot niet waardoor je het leeg eten van boxen en dikke verzadigde strobuiken voorkomt. 

Onze voorzieningen voor de paarden:

  • In de box treft u een ruime afsluitbare opbergkist aan , waar men persoonlijke harnachement, dekens, poetsspullen en toiletteer spullen kan opbergen. Hierdoor heeft men altijd zijn spullen bij de hand en kan er niemand anders ongenodigd gebruik van maken.
  • Een inpandige verwarmde was- en poetsplaats met solarium, verwarmd water, extra licht en elektriciteit en is voorzien van een antislipvloer. Ook buiten is er ruimschoots de gelegenheid om een paard op diverse was- en poetsplaatsen te verzorgen.
  • Er is een professionele buitenbaan (20x40m) die door een speciale zand en leemsamenstelling het gehele jaar door onder alle weersomstandigheden goed te gebruiken is.
  • In de longeercirkel of vier-paards stapmolen kan uw paard zijn/ haar conditie verbeteren.
  • Er is springmateriaal aanwezig voor de liefhebbers. Het biedt voor de op de dressuur gerichte ruiter een scala van trainings- en ontplooiingsmogelijkheden.
  • Er zijn twee paddocks en heel belangrijk vinden wij dat er land beschikbaar is voor dagelijkse weidegang zowel in de zomer als in de winter.