Welkom op de animalranch Spirit!

Speciale zorg en aandacht voor mens en dier

Op deze pagina vind u nuttige links met informatie over paarden. Klik en leer!

 

Zie dit artikel van Hippisch Hengelo over hoe je het beste een paard borstelt!

http://www.hippischhengelo.nl/zo-moet-paard-borstelen/

 

Voor inspiratie voor een paarden naam, klik hier

 

De site genaamd alles over paard en ruiter bevat veel nuttige informatie, lees bijvoorbeeld dit artikel over verschillende paardenrassen. 

 

Je paard verzekeren? Doe dit bijvoorbeeld bij EFO paardenverzekeringen

 

Lees op de site van VoerVergelijk alles over paarden en voeding!

Wilt u  één  of twee paarden vervoeren maar uw auto of rijbewijs is hiervoor niet geschikt? U wilt een paard kopen maar hoe krijgt u deze thuis? Heeft u geen trailer maar wilt u wel naar wedstrijden? Uw paard moet naar een dierenarts maar u heeft geen chauffeur? Rijdt u niet graag met een geleende trailer? Dan hebben wij voor u de oplossing!

Bij Animal Ranch Spirit kunt u onze 2-paardswagen huren als voor u laten rijden! Meer info? Wij kunnen u zowel vervoer verzorgen waar u slechts een rijbewijs B voor nodig heeft als dat wij uw paard(en) in volledige verzorging veilig op het bestemde adres af kunnen leveren!

Voor het huren van onze vrachtwagen zonder chauffeur en dus op eigen op gelegenheid de rit regelen, zijn er andere prijzen van toepassing. Afhankelijk van tijdsduur, datum en afstand bieden we u een offerte aan. Informeer naar onze aanbiedingen..

  • De transport van u paarden en goederen geschiedt op eigen risico, de vrachtwagen en inzittende zijn verzekerd voor ongevallen en voorzien van een aansprakelijkheids verzekering.
  • We vragen bij het huren zonder chauffeur een borg van minimaal 250,00 euro afhankelijk van de huurperiode, deze dient contact van tevoren te zijn voldaan.

Eventueel kunt u (met maximaal 2 personen) meerijden in onze paarden-taxi! Ook is er ruimte voor tassen en of zadels e.d.in een desbetreffende zadelkamer. Voor meerijden wordt geen toeslag berekend!

Vanuit ons Dierenpension zijn schitterende ruiterroutes door het bos ’T Hurkske te maken.

Tegen een kleine vergoeding kunt u met uw paardenwagen/trailer bij ons parkeren, uw paard klaarmaken in een van onze stallen en de route gaan lopen met uw paard (en eventueel hond(en) erbij !). Er zijn verschillende routes te rijden met verschillende routetijden en handicaps. Als u terugkomt staat de koffie klaar!

Heeft u geen zin om op de bank te zitten? Wilt u niet wéér met uw kinderfeestje naar de Mc Donalds of gaan bowlen? Heeft u eindelijk weer eens zin in iets anders? Wat dacht u van een spannende huifkartocht?! 

Een tocht met de huifkar door het bos en omgeving. Onderweg gezellig picknicken en de paarden knuffelen, Stal Spirit kan eventueel versnaperingen verzorgen. 
Vervolgens rijden we terug naar onze Animal Ranch. Hier kunt u  nog een rondleiding krijgen met een afsluitend drankje .

Een eigen paard/pony kopen zonder risico?
 
Hoewel ook in paarden of ponyland liefde op het eerste gezicht bestaat, blijkt soms  pas na verloop van tijd dat de aanschaf - of liever gezegd de combinatie - niet de juiste was, en dat is spijtig voor zowel ruiter/amazone als paard. De aanschaf van een paard is dus niet eenvoudig. Afgezien van de kosten die dit met zich meebrengen zijn er tal van zaken die u niet kunt zien of vaststellen. Bijvoorbeeld het karakter van uw toekomstig bezit is van groot belang. Klikt het tussen u en het paard, wat zijn de karaktereigenschappen, is het een druk of juist rustig paard. Hoe gedraagt het zich tijdens transport? Allemaal zaken die u bij de aankoop niet kunt zien. U kunt uw keuze ruggensteunen door de deskundigheid van een dierenarts. Dan weet u meer over de gezondheid, maar daarmee bent u er nog niet. Lees hier meer over wat er belangrijk is bij het kopen van een paard. 

Ons doel is een gelukkige combinatie van paard en amazone/ruiter tot stand te laten komen. 
 
Kopen van een paard/pony

Het kopen of verkopen van een paard/pony is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Veel mensen vragen zich af hoe zij te werk moeten gaan. 
 
Vergelijk het maar met het kopen van een huis, hierbij neemt u ook een deskundige in de hand. Wij zijn of indien nodig regelen  wij voor u de deskundige bij het kopen of verkopen van een paard. U kunt van ons deskundigheid, kennis en ervaring verwachten met betrekking tot paarden. 

Alle paarden die wij bemiddelen zijn klinisch gekeurd en eventueel voor handen röntgenologisch. (Dit kan altijd op uw kosten verzorgd worden) Ze worden ook gedragsmatig gescreend op o.a. stalondeugden en omgang, zodat wordt voorkomen dat er na aankoop verborgen gebreken naar voren komen. Hierdoor bezoekt u alleen gezonde en betrouwbare paarden die voldoen aan uw eisen en wensen. 

De aankoopbegeleiding in de vorm van voorlichting en advies rond de aankoop van een paard doen wij gratis.  Vervolgens wordt er contact met u opgenomen voor het afspreken van een bezichtiging. 
 
Verkopen van een paard/pony

U heeft eindelijk besloten om uw paard te verkopen, krijgt u allemaal kopers die uw paard net niet geschikt vinden. Elke keer wordt u hier weer mee geconfronteerd. Wij hebben voor u een groot actief klantenbestand waarvan wij precies weten wat zij zoeken. Wij komen dus alleen langs met mensen die uw paard zeker de moeite waard vinden. Hierdoor wordt het aantal kijkers minder en het aantal potentiële kopers groter. Daarnaast voeren wij voor u ook de onderhandelingen,  zodat u hier niet mee wordt belast.
 
U kunt ook gebruik maken van onze extra services zoals het voorrijden, klinische keuring, paardentaxi en trailer-mak maken.
 
 
Wij zijn of indien nodig regelen  wij voor u de deskundige bij het kopen of verkopen van een paard. U kunt van ons deskundigheid, kennis en ervaring verwachten met betrekking tot paarden en pony's.  
 

Bij Animal Ranch Spirit staat het welzijn, plezier en de juiste omgang met de paarden en pony's centraal. Belangrijk is de persoonlijke aandacht die we voor de ruiters hebben, vooral voor die mensen die bang zijn voor paarden en toch graag (weer) rijlessen willen nemen. Stap voor stap leert u het paard kennen en daarnaast om te gaan met uw angst.

U kunt indien u niet in bezit bent van een eigen paard gebruik maken van een van onze stal paarden.
 

 

Er wordt in kleine groepen lesgegeven, maar ook individueel is een mogelijkheid, hierbij dient u wel rekening te houden dat de kosten per les en het niveau kunnen verschillen met de groepslessen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen. De lesduur is ongeveer een uur per les. Het poetsen, op- en afzadelen valt buiten deze tijd. 
 

De pony's en paarden zijn allemaal braaf, zodat het verantwoord is om hierop de beginselen van het paardrijden te leren. Tevens hebben ze allemaal op minimaal M2 niveau gelopen waardoor ook de wat meer ervaren ruiter nog genoeg kan leren en oefenen.

Kinderen vanaf 7 jaar en volwassen zijn van harte welkom in onze proeflessen. U maakt kennis met de wereld van het paard. U leert hoe u het paard het beste kunt benaderen, poetsen en kunt hanteren. Vervolgens krijgt u een aantal lessen. Met maximaal twee andere cursisten leert u de eerste beginselen van het paardrijden. Als u na het volgen van de proefcursus nog enthousiaster bent geworden, kunt u worden ingedeeld in een beginnersgroep naar keuze. In deze groep leer je verder paardrijden.
 

In de kleine beginnersgroepen leert u in uw eigen tempo alle basisprincipes en handelingen van het paardrijden. In deze cursus leert u ook de overige verzorging rondom het paard doordat u zelf uw paard uit de stal mag halen, poetsen, op - en afzadelen en de nodige nazorg na het rijden verzorgt. Vervolgens mag u als u het wenst overstappen naar een vervolgcursus. Hier wordt u individueel maar wel in groepssamenstelling getraind in spring- en/ of dressuurlessen tot gewenst niveau.

De hele week worden lessen gegeven, behalve op zondag en zaterdag dit zijn  rustdagen voor onze eigen pony's en paarden. Het welzijn van de dieren is erg belangrijk. Onze pony's en paarden lopen daarom maximaal 2 uur per dag in de lessen mee. Graag telefonisch contact opnemen voor de dagen en tijden. Ruiters met eigen paarden bepalen die rustdagen natuurlijk zelf, alleen dient u voor rijlessen op zaterdag een afspraak te maken. Zondags worden ook aan deze ruiters geen lessen gegeven.

Ook buitenritten zijn mogelijk bij Animal Ranch Spirit. Wel willen wij eerst de vakbekwaamheid van de ruiters en amazones testen, voordat deze met de buitenritten kunnen starten.

De lessen worden gegeven door ervaren mensen, waarvan er ook op internationaal niveau gereden hebben. Zodat iedereen jong of oud, beginner of gevorderde kan komen paardrijden.